UTXO Dokumentace
utxo.czTwitterTelegramYouTube
  • Co je to UTXO?
  • Filozofie konference
  • Události
    • UTXO.23
    • UTXO.22
      • Roadmap
      • Místo konání
        • Přehled sálů
          • Rajská zahrada
          • Lustrový sál
          • Klenbový sál
          • Sloupcový sál
          • Knihovna
          • Koupelnový sál
          • Ošklivý sál
      • Návštěvníci
        • Vstupenky
      • Hlavní program
        • Formáty programu
        • Kurátoři programových sekcí
        • Návrhy na přednášky
        • Programová brožura
      • Doprovodný program
        • KryptoKino 3.6. - Libertas
        • UTXO.Party
      • Služby návštěvníkům
        • Chillout zóna
        • UTXO.Shop
        • Catering
        • NFT galerie
      • UTXO.TV (livestream)
      • Propagace
        • Webové stránky
      • Experimenty
        • UTXO token
        • UTXO Awards
        • Čestní sponzoři
        • SRNA
        • Predikční trhy
      • Pro přednášející
        • Návod na úpravu zdrojových dat
      • Pro pořadatele
        • Stage manager
        • Informační rádce
      • Media Kit
      • API (datové zdroje)
      • Organizační team
        • Koho hledáme
        • Organizační nástroje
        • Kodex konference
      • Partneři
      • Sponzoři
      • Související události
  • Související
    • Prague Blockchain Week
Powered by GitBook
On this page
  • Srovnání přístupu ke cateringu
  • Terminologie
  • Objednávkový a logistický systém
  • Číslování objednávek
  • Centrální logistický uzel
  • Naskladnění objednávek
  • Vyskladnění objednávek - distribuce na výdejní místa
  • Výdejní místa
  • Součásti výdejního místa
  • Proces vyzvednutí objedávky
  • SRNA na UTXO.22
  • Výdejní místa

Was this helpful?

Export as PDF
  1. Události
  2. UTXO.22
  3. Experimenty

SRNA

Systém Rychlého NAsycení (SRNA)

PreviousČestní sponzořiNextPredikční trhy

Last updated 3 years ago

Was this helpful?

Nasycený návštěvník je spokojený návštěvník - ale klasické systémy cateringu selhávají a mají své výrazné omezení (viz. tabulka níže). Náš lehce škálovatelný a flexibilní systém SRNA má ambice většinu těchto omezení eliminovat, za pomoci moderních technologií a jednoho jediného kompromisu - jídlo je nutné si objednat předem (minimálně cca 2-3h).

Srovnání přístupu ke cateringu

Typ
Výhody
Nevýhody

Klasický catering

  • bez starostí - catering firma vše zařídí

  • lze umístit uvnitř

  • rychlé pro návštěvníka

  • mizerný výběr jídel

  • omezené použití pro akce, která nemají jídlo v ceně

Food-trucky

  • vhodné pro akce bez jídla v ceně vstupenky

  • relativně bezstarostné

  • nízká kapacita (fronty)

  • velká vzdálenost pro návštěvníky

  • nutnost ručení tržeb

  • vázané na počasí

SRNA

  • výborný výběr

  • velká kapacita - lehce škálovatelné

  • blízko návštěvníkovi

  • podpora místních podniků

  • pro zodpovědného návštěvníka minimálně časově náročné

  • jídlo není hned - u návštěvníka do 2-3h

  • vyžaduje objednávkový systém a SRNA tým (zatím nejde outsourcovat)

Terminologie

  • časový blok (50 minut) - ucelený doručovací blok, např. oběd, večeře

  • časový slot (5 minut) - upřesňující segment v rámci časového bloku, každý blok má 10 slotů

  • - konkrétní místo, kde si návštěvník objednávku vyzvedne

  • - místo, kam se objednávky svážejí a distribuují dál

Objednávkový a logistický systém

Klíčová součást celého SRNA systému, který slouží ke koordinaci všech jeho součástí.

Číslování objednávek

Každá objednávka bude mít svůj unikátní kód, ze kterého půjde lehce vydedukovat časový blok a výdejní místo, na které směřuje.

Ukázkový příklad: A123

Znaky
Význam
Možnosti

A

výdejní místo

A-Z

1

časový blok

1-9

2

časový slot

0-9

3

pořadí ve slotu

0-9

Centrální logistický uzel

Naskladnění objednávek

Při příjmu se každá jednotlivá objednávka naskenuje do systému a fyzicky rozřadí podle výdejního místa na které směruje.

Vyskladnění objednávek - distribuce na výdejní místa

Součástí týmu centrálního logistického uzlu budou lidé, kteří budou za pomoci vozíků vozit objednávky z centrálního uzlu do výdejních míst.

Výdejní místa

Na výdejním místě si návštěvníci svoje objednávky vyzvedávají a neslouží k jinému dalšímu účelu.

Objednávky budou rozřazeny podle časových slotů.

Součásti výdejního místa

  • Obsluha - minimálně 1 člověk

  • Telefon + SRNA aplikace - na skenování QR kódů

  • LCD Obrazovka + RPi - informační systém o stavu objednávek pro návštěvníky

Proces vyzvednutí objedávky

Celý proces by měl trvat zhruba 30 sekund.

  1. Návštěvník příjde a ukáže svoji konferenční visačku s QR kódem

  2. Obsluha naskenuje QR kód pomocí aplikace v telefonu (15s)

  3. Aplikace v telefonu ukáže zda je objednávka přítomná, její kód, případně kde ji hledat

  4. Obsluha objednávku najde a předá návštěvníkovi (15s) - hotovo

SRNA na UTXO.22

  • Centrální logistický uzel: zadní trakt, vjezd z ulice Švédská

Výdejní místa

ID
Umístění
Kapacita

A

poblíž Hlavního sálu

2 lidé

B

Outdoor - foodtruck zóna

2 lidé

C

poblíž Lustrového sálu

1 člověk

Centrální logistický uzel je místo v rámci místa konání konference, kam se jídla z restaurací a dalších podniků (objednávky) fyzicky přiváží a odkud jsou posléze distribuovány na jednotlivá .

výdejní místo
centrální logistický uzel
vydejní místa